Roger Tugues

 

En Roger Tugues és Llicenciat en Història de l'Artmàster en Art-teràpia, amb més de deu anys d'experiència tan en el terreny educatiu com artístic.

El inicis en el vessant de la narració oral d'en Roger se situen als anys noranta i a l'experiència d'explicar contes per festes i biblioteques s'hi va afegir l'ingrés a la Cátedra Iberoamericana Itinerante de Narración Oral Escénica, dirigida per Francisco Garzón Céspedes, on va depurar la tècnica de la narració oral escènica. A redós de les companyies de narració oral ha realitzat actuacions a diversos teatres de l'estat espanyol i Europa.

En l'aspecte musical en Roger ha estudiat diferents instruments: trompeta, trombó, fiscorn i violí. Tot i que s'ha centrat en aquest darrer seguint el mestratge d'en Francesc Tomàs (Panxito) i perfeccionament de la tècnica amb el violagambista Pau Marcos. Ha realitzat tallers amb Clémence Cognet, Gabrielle Ferrero, Placida Staro, Basile Brémaud, Gerry O'Connor, Alasdair Fraser i Ernesto Anaya. Ha participat en diferents formacions compromeses amb la cultura catalana: sigui amb els instruments de vent en cobles de sardanes; sigui amb el violí a Cor de Vi i oli, i la Fídula-harmònica; sigui com a cantaire al Cor País Meu. Fa tres anys amb la intenció de traslladar l'esperit de la Fídula-harmònica va fundar Fidulins amb l'estreta col·laboració de l'Alejandro García, on s'ensenyen tonades tradicionals amb transmissió oral, a fi i efecte d'acompanyar festes populars. També ha estat fundador del Tradicant a Banyoles juntament amb Laia Jansana, una trobada mensual de cantaires populars.

Teatralment en Roger ha fet de cantant, músic i actor als espectacles Exili, Muret 1213 - càtars, La núvia d'Algendar, Fira de fades i follets de Serinyà i Pastorets de Banyoles. En el terreny de la direcció escènica i musical ha dirigit els Pastorets de Serinyà amb 60 persones a escena els anys 2014 i 2015.

El darrer projecte és Ai el gerro!, que sota un mateix nom abraça tota l'experiència artística i educativa per oferir un servei artístic de qualitat compromés amb les nostres arrels.